4 pași simpli pentru cresterea vânzărilor în saloane de frumusețe

Vreau să povestesc un caz din salonul de frumusețe. Salonul de frumusețe activează în Chișinău, Moldova. Problema era una banală: cum de crescut vânzările, fără a crește bugetul de publicitate. Este oare posibil așa ceva? Da, foarte simplu, fiindcă este un gen de afacere în care clienții revin cu o regularitate sporită, spre deosebire de domenii mai scumpe, ca procurarea unui automobil sau a unui apartament pentru locuit.

4 pași pentru a crește vânzările în salonul de frumusețe

#1 Colectăm și stocăm contactele

Pentru a lucra eficient cu baza de date a clienților, contactele clienților trebuie să fie stocate într-un sistem ușor accesibil și ca administratorul să aibă posibilitatea controlului a managerului de vânzări.

În salonul de frumusețe sus menționat, s-a instalat o aplicație pe telefon, care obliga managerul de vânzări să facă notițele după fiecare apel și să stabilească pasul următor care în va face cu clientul respectiv. Dacă nu ați stabilit pasul următor cu clientul, ați pierdut timpul și banii!

#2 Nu așteptăm apeluri de la clienți, generăm apeluri

Înainte de a instala un soft de tip CRM, clienții erau așteptați și erau apelați numai în cazuri când clientul era deja programat, pentru a confirma programarea. Mari vânzări nu se făceau.

Crestem vanzarile in saloane de frumusete
Eu sunt vânzător și aștept să mă sună clienții! E logic, nu?

După instalarea softului, salonul a stabilit frecvența medie de frecventare a clientului. Pentru partea feminină nu știu care este cifra concretă știu că pentru bărbați ei au stabilit 3 săptămâni. De obicei bărbații se frizează o dată la o lună sau o lună și jumătate, fiindcă ei sunt ocupați și nu prea au timp. Însă de acum înainte, bărbații sunt contactați de managerul de vânzări la trei săptămâni după vizita precedentă pentru o nouă programare!

Ce rezultat? Dacă în mediu bărbații frecventau frizeria de 8 ori pe an, acum au majorat cifra până la 12-13 frecventări pe an. Creșterea vânzărilor cu 50% doar din cauza unui soft care disciplinează managerii de vânzări.

#3 Colectăm feedback-rile

Dacă credeți că salonul contactează clienții numai pentru a face vânzări, ați greșit! După 3-4 zile după frizură, clienții sunt contactați cu întrebări de genul: Cum va plăcut frizura? Ce obiecții aveți? Cum a trecut evenimentul?…

Pe mine personal ei mau întors înapoi în salon, ultima dată nu mia plăcut frizura și am decis să plec la alt salon, însă când mau contactat pentru a primi un feedback, eu cinstit am spus că doresc să plec în altă parte. Ei mau prins pe cale spre concurenți!

Colectarea feedback-urilor vă permite să înțelegeți de ce pierdeți clienții fideli și să încercați să schimbați ceva pentru a reîntoarce clienții.

#4 Cerem recomandări

Salonul sus menționat nu a ajuns încă la această etapă, fiindcă ei sunt încărcați destul și nu au posibilitate de a mări numărul de frizeri în salon. Însă în curând ei vor deschide al doilea salon și for fi nevoiți să ceară contate la prieteni și rude ai clienților fideli!

Pașii nu sunt greu de implementat, însă este nevoie de răbdare și lucru intens. De mărit bugetul marketingului este cea mai simplă cale, însă nu cea mai ieftină, deci nu cea mai eficientă. În fine, decideți personal!

Succese în vânzări!

Articole recomandate: