Marketing audit a internet magazinului Prime Computers. (http://prime-pc.md)

Salut la toți, astăzi vom discuta despre internet magazinul Prime Computers, http://prime-pc.md.

Marketing audit a internet magazinului http://prime-pc.md

Eu sunt de opinia că concurența crește și ca rezultat calitatea deservirii trebuie să fie în creștere. Erau timpuri, când era dificil să găsești careva produse, și ca rezultat vânzătorii se luau nasul la purtare, clientul nu are soluție, în afară decât să colaboreze cu cei care au acest produs. În zilele noastre, cumpărătorii sunt răsfățați, au o gamă largă de oferte și poți alege cea ce dorești.

Recent am apelat la http://prime-pc.md, am avut nevoie de memorie operativă pentru laptopul meu, tipul de memorie eu nu cunoșteam. Vânzătorul mia spus să caut detaliile tehnice în internet și după acea să sun la dânșii. Ok, eu pot să caut informație, dar nu doresc, sunt nuanțe tehnice în care nu doresc să intru. Și cred că nu sunt singur cu așa dorințe. Să fi știut concret de ce am nevoie, consultam site-ul și nu-l sunam.

Doar imaginați vă, că sunați spre exemplu să procurați anvelope pentru automobil, iar vânzătorul vă cere dimensiunile exacte. Cine le cunoaște? Majoritatea nu le cunosc, de obicei le spui modelul automobilului și anul producerii, iar ei îți spun de ce anvelope este nevoie.

Cum trebuie să procedeze un vânzător în această situație? El este nevoit să facă ceva cercetări, pentru să-mi dea un răspuns. Sunt câteva răspunsuri, care arată că vânzătorul este vânzător ci nu doar un dispecer care spune prețurile de pe site. Ce răspunsuri sunt acceptabile?:

 • Laptop de ce model aveți? În câteva clipe găsim ce fel de memorie operativă aveți…
 • Cer scuze, la moment sunt ocupat cu clienții, lăsați vă rog modelul laptopului și telefonul, eu revin cu un apel…
 • Vă este comod să vă apropriați cu laptopul la noi?…

Comparați cu răspunsul care eu l-am primit:

 • Studiați ce tip de memorie aveți și apoi reveniți cu un apel, eu sunt ocupat și nu am timp să vă consult.

Sper ca persoana în cauză să se schimbe, altfel ar bine să plece din vânzări.

Site-ul http://prime-pc.md

Eu doresc ca ei să se schimbe spre bine și voi face un audit al internet magazinului http://prime-pc.md. Voi analiza site-ul și apoi canalele de publicitate. Informație din interior nu am, deci voi face analiza pe baza informației deschise.

Pagina principală a prime-pc.md

Promovare online în Moldova, cum o facem corect pe exemplu prime-pc.md
Pagina principală prime-pc.md
 1. Lucrați în Moldova și dacă aveți prețuri legate de USD, păi faceți valuta de bază leul Moldovenesc. Nu fiecare persoană va observa posibilitatea de a schimba valuta.
 2. Înregistrare, serios? Să presupun că baza de date a depozitului este legată direct cu site-ul? Cred că nu, iar unele poziții afișate pe site nu sunt disponibile. Vă recomand să scoateți înregistrarea, că doar ocupă loc.
 3. Vindeți servicii poștale sau calculatoare? Clar că ”Novaposhta” este bucuroasă, însă vindeți calculatoare, deci afișați marfa pe care o comercializați.
 4. Versiunea română a site-ului lipsește. Vă închipuiți cât trafic și clienți pierdeți? Versiunea română a site-ului în Moldova este ceva obligatoriu, dacă doriți ca site-ul să vândă.

Trecem la următorul slide:

Promovarea online în Moldova, pe exemplu a site-ului prime-pc
Pagina principală prime-pc, greșelile de bază.
 1. Catalogul este de bază, de ce nu el este pe centrul paginii, rămâne să vă gândiți.
 2. Inscripția ”Prețuri favorabile” – ce aveți în vedere? Produse cu reducere? Marfă cu defecte? Cele mai ieftine produse? Eu recomand să scoateți acest slaider, nu este informativ.
 3. Promoții – două locuri, denumirea aceiași, sens diferit. Utilizați cuvinte diferite.
 4. Nu faceți așa slaider, nu este comod de utilizat. Puneți patru produse și un buton care duce la toate produsele din categoria respectivă.
 5. Promoție!!! Unde este prețul vechi? Vrea să înțeleg cât voi câștiga. Aici trebuie să apară două prețuri, cel vechi și cel promoțional.

 

Publicitate online în Moldova
Sunteți buni la inimă? Sau siteul nu trebuie să vândă? Toate linkurile care permit clienților să părăsească site-ul trebuie să fie anulate.

Publicitatea și traficul site-ul prime-pc.md

Ce fel de trafic utilizează internet magazinul Prime-pc.md? Să presupun că publicitate cu plată ei nu folosesc, fiindcă când începi să cumperi trafic, încerci ca site-ul să fie cât de cât pentru vânzări cu o conversie normală.

Foarte mulți antreprenori înțeleg că când deschizi un magazin real, acolo sunt reguli cum marfa trebuie să fie amplasată, prețurile trebuie să fie afișate, trebuie să fie curat și multe altele. Cu ce se deosebește un magazin on-line de cel off-line? Cu nimic, tot sunt reguli cum trebuie să fie marfa amplasată, cum trebuie să fie afișate prețurile, ce traseu parcurge clientul pe site-ul magazinului și multe alte reguli care contribuie la sporirea vânzărilor.

Ce trafic are site-ul prime-pc.md?

Promovare online in Moldova
Datele similarweb pentru prime-pc.md

Ce vedem? Nu se folosește trafic de pe rețele sociale, nu e cazul, la noi în Moldova rar cine folosește facebook, vk sau ok. Apropo, dacă sunteți cointeresați să promovați proiectul pe facebook, noi prestăm așa servicii – Vânzări pe facebook în Moldova.

Promovarea companiei în internet
Publicitatea utilizată de prime-pc.md

Nu se folosește publicitate cu plată. Respectiv și serviciile de remarketing nu sunt active – adică dacă clientul a vizitat site-ul și a plecat de pe site, prime-pc nu încearcă să-l întoarcă înapoi.

Promovarea cu ajutorul facebook în Moldova
De unde au trafic prime-pc.md?

Au trafic bun de pe 999.md. Însă traficul este în scădere. Aceasta înseamnă că și vânzările sunt în scădere, eu înțeleg că este vară și vânzările scad, însă folosiți publicitatea pentru a ridica vânzările.

Sunt încă momente care sunt necesare de a repara și de a implementa pe site-ul prime-pc.md, însă este necesar de date interne a companiei. Chiar implementând recomandările din acest articol, veți avea un efect pozitiv.

Dacă doriți vânzări reale prin intermediul rețelelor de socializare, contactați ne!

Succese în vânzări!