Revolver (2005) – un film pentru vânzători!

Regimul de lucru a fiecărui vânzător, presupune o mulțime de contacte cu clienții și potențialii clienți. Cum se începe ziua de lucru? Vii la birou, deschizi calculatorul sau telefonul și te uiți la lista de clienți, care te așteptă pentru a fi contactați sau pe care tu vrei săi contactezi.

Care sunt gândurile, care vă apar în imaginație când vă uitați la cartela clientului și citiți istoria comunicării cu clientul? Cam la toți este una și aceiași – frica:

  • Clientul este ocupat, pentru ce să-l deranjez? Frica de a fi respins de client.
  • Clientul are multe întrebări și posibil nu voi face față! Frica că nu ești informat despre produsele și serviciile cu care lucrezi.
  • Clientul nu are nevoie de serviciile noastre! Frica că nu ai depistat correct necesitățile clientului și nu vezi corelația cu soluția comercializată.
  • La-m sunat, era ocupat. Dacă va avea nevoie, mă va contacta. Persoana care are coroană în frunte, poate să aibă așa gânduri, dar dacă ești în vânzări, fii bun și lucrează!

Frica (dex) – Stare de adâncă neliniște și de tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare.

Frica imaginară ne strică viața și vânzările! Vă recomand acest film, posibil să-l priviți de mai multe ori, este un film de top pentru mine cu o filosofie foarte puternică.

Ce ne încurcă să sunăm clientul? Ego-ul nostru, care ne strică viața și vânzările. Am auzit o frază care afișează correct atitudinea față de ego – Ego este ca energia nucleară, dacă este utilizat corect, poate aduce mult folos, însă dacă este utilizată neatent, aduce numai daune.

Vă recomand să priviți tot filmul, cu părere de rău nu este versiunea română, doar cu subtitrare. Atrageți deosebită atenți la 2 momente din film:

Dialogul de pe acoperișul unui hotel, este o discuție despre ego și monologul sau dialogul din ascensor.

Cum creștem vânzările în România
Revolver 2005, scena din ascensor

Frazele luate de mine din film:

  • Probleme nu există, sunt doar situații.
  • Cu cât mai mult asculți, cu atât vorba e mai dulce.
  • Unica cale pentru a crește – joacă cu jucători mai puternici.

P.S. Scriu deseori, că produsul sau serviciul pe care îl comercializați trebuie să fie util și să nu fie o escrocherie. Altfel nu ve-ți putea să aveți relații de lungă durată cu clienții și riscați să nimeriți la răcoare.

Succese în vânzări!