Vânzări autoturisme, care este problema în Moldova?

Cred că în Moldova nu există probleme în domeniul vânzării de automobile. Cred că cei care vând automobile au cozi de clienți pentru fiecare automobil și totul este ok.

Ce probleme sunt în vânzări de automobile în Moldova?:

Vânzător minciunos

De obicei tranzacția este de dorit să fie WIN-WIN, aceasta înseamnă că și vânzătorul și cumpărătorul câștigă din tranzacția respectivă și rămân în relații bune după vânzarea efectuată. Însă în mare parte, vânzătorii de auto, mai ales de auto cu parcurs, nu-și stimează jobul și încep a minte clientul, pentru ași primi procentul din vânzare, iar apoi habar nu am ce va fi cu clientul și mașina. “Mașina are defecte? Nu, totul este super!” Și după o sămptămână sau două clientul stă cu mașina la reparație și spune că nu va mai cumpăra mașini uzate.

Rezultatul:

  • Clientul pierde încrederea în vânzător.
  • Clientul pierde banii și timpul.
  • Clientul pierde încrederea în companie.

Vânzător leneș

Vinde numai clienților care au venit cu bani la dânzul în oficiu. Cei care încă sunt în căutare de automobile sau de bani, vor avea nevoie, vor veni. Asta este momentul meu cel mai iubit, cum poți să spui că ești vânzător? dacă:

  • Nu ai luat telefonul de contact al clientului.
  • Nu ai stabilit pasul următor cu clientul.
  • Nu te-ai ținut de cuvânt și nu ai făcut pasul discutat.

Dacă companie este foarte bogată sau nu are nevoie de venit suplimentar, este ok. Investiți banii doar în publicitate. Însă dacă doriți ca banii din publicitate să lucreze eficient, trebuie să disciplinați vânzătorii.

Vânzător prost

Acest timp de vânzători și minte și nu este disciplinat. Însă piața este piață și toți au loc sub soare.

Clientul revenit, este de 6 ori mai ieftin, decât clientul nou.

De ce eu așa ma-am agitat? Am încercat să procur o mașină și era culmea. Ok, situația se va schimba, încet cu încet.

Succese în vânzări!