Planfix CRM în companie de vânzări - țiglă metalică și materiale pentru acoperișuri

Proiectul implementat - integrarea sistemului Planfix CRM cu elemente BPM în compania de vânzare a țiglei metalice, țiglei modulare și altor consumabile pentru acoperișuri în Republica Moldova.

Solicitarea de la client:

  1. Dorim să avem o vedere clară asupra tuturor lead-urilor în companie.
  2. Dorim să vedem sursele de lead-uri, de unde a sunat/scris fiecare potențial client.
  3. Dorim ca departamentul de contabilitate să confirme plățile de la clienți în CRM.
  4. Dorim ca departamentul de producere să fie integrat în CRM.
  5. Dorim să eliminăm chat-urile Viber în care managerii transmit comenzile către producere.
  6. Dorim să vedem profitul net al întregii companii și al fiecărui manager în parte.
  7. Indicatori-cheie de performanță pentru managerii de vânzări.
  8. Distribuirea automată a lead-urilor între manageri, dar cu posibilitatea de a distribui manual lead-urile.
  9. Dorim să vedem viteza de procesare a lead-urilor și comenzilor.
  10. Dorim o bază de date generală a contactelor companiei, astfel încât toți managerii să aibă aceeași listă de contacte a clienților.

În final, toate solicitările clientului au fost implementate în Planfix CRM.

Mai jos este prezentată masa de lucru a managerului în Planfix CRM, recepționarea automată a lead-urilor din diverse surse - Instagram, Facebook, apeluri telefonice sau solicitări pe site-ul companiei.
Există 4 coloane principale - ”Cronica” (toate comentariile adresate managerului), ”NOU/Favorit/Urgent” (lead-uri noi, urgente sau marcate ca favorit de manageri), ”Azi și Expirate” (lead-uri care urmează a fi prelucrate astăzi) și ”Mâine” (agenda pe mâine).

Principalul obiectiv al managerului de vânzări este să proceseze toate lead-urile până la sfârșitul zilei de lucru, din coloanele NOU/Favorit/Urgent și ”Azi și Expirate”.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Pentru Administrator, a fost creat o masă de lucru separată în care sunt afișate toate lead-urile în lucru, grupate după managerii responsabili și etapele pâlniei de vânzări. Pe următoarele trei capturi de ecran este prezentată pâlnia de vânzări a companiei de vânzare a țiglei metalice și accesorii pentru acoperișuri.

În primele trei coloane, toate lead-urile sunt filtrate în funcție de data când managerul acționeze (Azi și Expirate, Mâine și Viitor). Responsabilitatea șefului departamentului de vânzări este să se asigure că, până la sfârșitul zilei de lucru, în coloana ”Azi și Expirate”sunt procesate toate lead-urile.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM

Continuarea pâlniei de vânzări, etapele sunt: Comandă potențială, Măsurări, Ofertat, Verificare plăți.

Când comanda nimerește în etapa ”Verificare plăți” - confirmarea avansurilor o face doar contabilul.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Continuarea pâlniei de vânzări, etapele sunt: Depozit/Producere (la acest pas, producția este implicată în Planfix CRM și își îndeplinește partea sa de lucru), odată ce producerea a finalizat comanda, urmează etapa de Livrare, Verificare finală (aici verificăm comanda - dacă sunt efectuate toate plățile și dacă comanda a fost executată în întregime).

Arhiva a fost divizată în 2 etape - Arhiva tranzacțiilor câștigate și Arhiva tranzacțiilor pierdute.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Raportul conversiilor din comentarii (Facebook/Instagram) în mesaje private și numere de telefoane

Administrația companiei și departamentul de publicitate văd conversiile lead-urilor din comentariile la postările publicitare ale companiei în mesaje și apoi în comunicare telefonică. În raportul de vânzări, putem filtra vânzările în funcție de canalul de primire a solicitării - vânzări din comentarii, vânzări din mesaje sau din apeluri telefonice.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Raport motivul refuzului
În poza de mai jos este prezentat raportul privind motivele refuzurilor, acest raport arată motivele refuzurilor clienților în fiecare lună, motivul cel mai frecvent al refuzurilor și apoi gruparea după manageri, pentru a înțelege care manager nu face față anumitor refuzuri/obiecții. Fiind o unealtă foarte flexibilă, Planfix CRM poate afișa raportul privind motivele refuzurilor clienților sub diferite aspecte. Se pot vedea motivele refuzului pe toată perioada utilizării Planfix CRM, fără grupare pe luni, se pot vedea motivele refuzului pentru un anumit manager și se poate observa evoluția sa în funcție de lună - totul depinde de preferințele dumneavoastră.

De asemenea, raportul afișează suma comenzilor pierdute în total, precum și descompunerea pe luni și pe manageri.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Pâlnia de vânzări, grupare după canalul de generare a LEAD-urilor

Acest raport ajută la determinarea celui mai bun canal de generare a lead-urilor. S-ar putea să aveți multe comentarii sau apeluri telefonice, dar, în final, este mai important de unde provin cele mai bune contracte. Acest raport ajută departamentul de marketing și publicitate să tragă concluzii relevante și să înțeleagă ce canal de comunicare aduce clienții PROFITABILI.

Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Pâlnia de vânzări, grupare după platforma de generare a LEAD-urilor
Acest raport arată în mod vizual ce platforme de trafic aduc într-adevăr contracte și bani în companie. Desigur, este necesar să îmbunătățiți constant departamentul de vânzări, să implementați scripturi de vânzare. Dar datorită acestui raport, puteți înțelege imediat ce reclame merită să fie oprite și pe ce platforme ar trebui să creșteți bugetele publicitare.
Transformarea digitală a ÎMM, implementare Planfix CRM
Implementare, instruirea angajaților și suport
După implementarea sistemului Planfix CRM, instruim personalul companiei, cum for fi utilizate funcțiile necesare în Planfix CRM, iar în primele luni de la lansare pot fi făcute ajustări în procesele de business a companiei.

Realizăm instrucțiuni video cu explicații pentru toate funcțiile implicate în procesele Planfix CRM, ceea ce facilitează integrarea noului angajat în sistemul Planfix CRM.

Comandă o consultație

Lăsați numărul de contact,

noi revenim cu un apel. Sau apelați +373 69 78 1234

Produse și servicii

Doriți ca marketingul, managerii de vânzări, măsurătorii și montorii să lucreze într-un sistem comun?

Digitalizăm orice tip de afacere, minimizăm probabilitatea greșelilor în afacere.

Mentenanță, dezvoltarea sistemului, integrarea, suportul angajaților.

Doriți un site, însă nu aveți timp pentru brifinguri și creare content?

Lucrări executate