Implementarea Planfix CRM în companie de vânzare, producere și montare Geamuri Termopan

Proiectul de implementare a Planfix CRM a fost realizat prin finanțarea ODA.MD - Programul de transformare digitală a ÎMM în Moldova, https://www.oda.md/ro/granturi/transformare-digitala.

Solicitarea clientului:

  • Clientul dorea să elimine grupurile Viber/Telegram din activitatea întreprinderii și să aducă ordine. De obicei, comenzile de la departamentul de vânzări erau transmise către producere prin Viber/Telegram, informațiile fiind într-un chat comun unde toți managerii își postau comenzile. Aceasta crea dificultăți în gestionarea comenzilor și era imposibil să vezi toate informațiile despre o singură comandă într-un singur loc, trebuia să derulezi chat-urile pentru a aduna informații fragmentate.
  • Obținerea rapoartelor despre comenzile în timp real - numărul de comenzi, numărul de metri pătrați de ferestre PVC vândute.
  • Statistici privind debitorii, care comenzi au fost plătite integral și cine are datorii.
  • Statistici privind datoriile clienților pentru fiecare manager. Clienții cărui manager crează cele mai mari datorii și suma datoriilor?
  • Integrare cu site-ul - primirea cererilor clienților de pe site în Planfix CRM.
  • Integrare cu rețelele sociale (Facebook/Instagram) - primirea mesajelor și comentariilor în Planfix CRM din Facebook și Instagram.
  • Rapoarte privind conversiile.
  • Sarcini pentru producție.

Mai jos este prezentat masa de lucru a managerului în Planfix CRM, managerul vede toate comenzile sale împărțite în 3 coloane - Astăzi, Mâine și Viitor. De asemenea, managerul poate vedea arhiva tuturor tranzacțiilor - Proiecte câștigate și Proiecte pierdute.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Masa de lucru a managerului în Planfix CRM

De asemenea, în Planfix CRM, managerul poate vedea comenzile sale pe etapele pâlniei de vânzări.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Pâlnia de vânzări a managerului în Planfix CRM

Fișa sarcinii de vânzare în Planfix CRM este personalizată pentru fiecare companie în parte. Numărul de câmpuri și parametri nu este limitat, iar în denumirile câmpurilor/etapelor/butoanelor utilizăm terminologia angajaților, ceea ce facilitează procesul de implementare și adaptare a angajaților la Planfix CRM, deoarece aceștia văd terminologia familiara și deja o cunosc.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Fișa sarcinii de vânzare în Planfix CRM

Fișa sarcinii de producere în Planfix CRM. În funcție de procesele de business ale companiei dumneavoastră, sarcinile de producere în Planfix CRM pot fi implementate în diferite moduri. În acest proiect, toate sarcinile de producție sunt sub-sarcini ale comenzii clientului. Această ierarhie facilitează munca managerilor de vânzări, aceștia văd toate acțiunile din sarcinile de producere, iar angajații din producere pot accesa conținutul sarcinii managerului atunci când este necesar.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Fișa sarcinii de producere în Planfix CRM

Șeful departamentului de vânzări poate vedea sarcinile tuturor managerilor de vânzări, distribuite pe etapele pâlniei de vânzări. Șefului departamentului de vânzări îi revine responsabilitatea de a monitoriza ca comenzile de astăzi să fie procesate în termen și de a motiva managerii de vânzări să efectueze apeluri și să avanseze tranzacțiile către etapele ulterioare ale pâlniei de vânzări.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Pâlnia de vânzări pentru șeful departamentului de vânzări în Planfix CRM

Pentru contabilul companiei a fost creat un panou de lucru separat, în care acesta vede doar comenzile care necesită implicarea sa. De exemplu, odată ce managerul mută comanda în etapa "Confirmare avans", sarcina contabilului este fie să confirme primirea banilor, fie să returneze comanda înapoi la stadiul "Negocieri".
De asemenea, în cazul în care a fost încheiat un contract și producerea a fost finalizată, contabilul trebuie să pregătească facturile fiscale, iar comenzile care necesită pregătirea documentelor apar pe panoul de lucru al contabilului.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Masa de lucru a contabilului în Planfix CRM

În cadrul acestui proiect, Planfix CRM este integrat cu producerea, ceea ce înseamnă că producția primește sarcinile de lucru nu prin intermediul chat-urilor Viber/WhatsApp/Telegram, ci direct în Planfix CRM. Sarcinile pentru producere sunt create automat odată ce contabilul confirmă primirea avansului de la client.
În cazul în care apar dificultăți în producție, persoana responsabilă scrie o notă în Planfix CRM, iar acest mesaj este imediat vizibil managerului de vânzări. Dacă managerul are nevoie de informații de la producție cu privire la stadiul comenzii, el doar deschide tranzacția și vede în tranzacție toate sarcinile de producție și data planificată de livrare a produsului din producție.
Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Sarcini pentru producere în Planfix CRM

Raportul ”Vânzările pe parcursul anului, descompuse pe luni și pe manageri”

Unul dintre rapoartele în Planfix pentru conducerea companiei și șeful departamentului de vânzări. Raportul arată volumul vânzărilor în bani (în acest caz, în Lei Moldovenești) și în metri pătrați. De asemenea, raportul afișează plățile în avans și suma datoriilor. Din acest raport se poate observa imediat care manager a realizat cele mai mari vânzări în bani sau în metri pătrați și de asemenea, clienții cărui manager au generat cele mai mari datorii.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Raportul ”Vânzările pe parcursul anului, descompuse pe luni și pe manageri” în Planfix CRM

Raportul ”Vânzările pe parcursul anului, descompuse pe manageri și pe luni”
Spre deosebire de raportul anterior, aici sunt vizibile vânzările fiecărui manager pe tot parcursul anului, apoi detaliat vânzările pe luni. Raportul ne reflectă evoluția vânzărilor pentru fiecare manager pe parcursul anului.

La fel ca în raportul anterior, se afișează suma comenzilor în bani și în metri pătrați, de asemenea, se afișează suma plăților primite de la clienți și suma datoriilor.

Transformarea digitală a ÎMM finanțare ODA.md, implementare Planfix CRM Geamuri Termopan

Raportul ”Vânzările pe parcursul anului, descompuse pe manageri și pe luni” în Planfix CRM

După finalizarea proiectului, clientul utilizează de câțiva ani CRM-ul Planfix, fără modificări semnificative în logica proceselor de afaceri ale companiei. Datorită finanțării obținute, grantul a acoperit 70% din costurile de configurare a sistemului Planfix CRM.

Comandă o consultație

Lăsați numărul de contact,

noi revenim cu un apel. Sau apelați +373 69 78 1234

Produse și servicii

Doriți ca marketingul, managerii de vânzări, măsurătorii și montorii să lucreze într-un sistem comun?

Digitalizăm orice tip de afacere, minimizăm probabilitatea greșelilor în afacere.

Mentenanță, dezvoltarea sistemului, integrarea, suportul angajaților.

Doriți un site, însă nu aveți timp pentru brifinguri și creare content?

Lucrări executate